skip to Main Content

Aan het eind van elke Light Challenge reikt Tauw de Tauw Young Potential Award (TYPA) uit aan de beste individuele deelnemer(s) van dat jaar. Want wij vinden dat productiviteit, inzet en talent beloond moeten worden. Naast eeuwige roem die érg goed staat op je CV, ontvangt een winnaar van de TYPA:

 • Een contract, stage of afstudeeropdracht* (afhankelijk van jouw wensen)
 • Een verzorgd weekend naar een lichtfestival voor 2 personen (incl. overnachting, ontbijt, diner en toegang tot het festival).

* Als je kiest voor de stage of afstudeeropdracht, dan ontvang je een dubbele stagevergoeding

Samen met de Young Potential wordt een goede invulling gegeven aan het contract dan wel de stage-/afstudeeropdracht. Meewerken en actief bijdragen aan projecten op gebied van duurzaamheid, klimaat, innovaties en inrichtingsvraagstukken van onze buitenruimte behoren tot de mogelijkheden.

Agge Lukens, winnaar Tauw Young Potential Award 2013, vertelt:

Door het winnen van de award heb ik niet zomaar een baan gekregen, ik kan nu doen wat ik écht leuk vind: werken aan duurzame verlichting!.

Aanmelden voor de TYPA
Denk jij dé Young Potential van 2018 te zijn? Geef jezelf dan op door een mail te sturen naar typa@tauw.com. Vermeld in deze mail:

 • Je naam
 • Contactgegevens
 • Onderwijsinstelling & opleiding/vakrichting
 • In welk jaar van je studie je nu zit

Je kunt je tot uiterlijk 1 april 2018 aanmelden, iedereen die deelneemt aan de Light Challenge mag zich opgeven.

Wat als ik me aanmeld?
Na het verzenden van de aanmeldmail doe je automatisch mee aan de TYPA. Om te bepalen wie de échte potentials zijn, lopen tijdens de diverse events en masterclasses 3 juryleden van Tauw mee. Zij zullen jullie ‘volgen’ en letten daarbij op de volgende aspecten en competenties:

 • Proactiviteit en inzet
 • Samenwerking en rol binnen het team
 • Communicatieve vaardigheden
 • Analytische scherpte
 • Resultaat- en klantgerichtheid
 • Aansluiting bij de werkvelden van Tauw

Daarnaast vragen we alle deelnemers aan de TYPA om een vlog te maken over een bepaald thema. In een later stadium word je hier (tijdig) uitgebreid over geïnformeerd.

Op basis van onze indrukken tijdens de events én jullie vlog wordt een aantal deelnemers genomineerd voor ‘de laatste ronde’. Tijdens de masterclass in september mogen zij zich via een korte pitch presenteren aan de TYPA-jury.

Tijdens de finaledag in december wordt niet alleen bekendgemaakt welk team de Light Challenge heeft gewonnen. Ook de Tauw Young Potential Award wordt die avond uitgedeeld.

Tauw & Light Challenge
Tauw onderstreept het belang van optimale verlichting in de openbare ruimte. Daarbij zijn duisternis en stilte net zo belangrijk als verlichting, en mede van invloed op het welzijn van mens en dier. Daarom heeft Tauw zich aan de Light Challenge verbonden, niet alleen in de organisatie van masterclasses en workshops, maar ook door plaats te nemen in het jurypanel en het uitreiken van de Tauw Young Potential Award aan de beste individuele deelnemer(s) van de Light Challenge.

Back To Top