Light Challenge 2015

Elk team krijgt een eigen (deel van) stadscentrum in één van de deelnemende Challenge Cities toegewezen.

Het team gaat samen met de gebruikers, winkeliers en stakeholders van het stadshart aan de slag. Het gaat immers om het opnieuw verlichten van hun woon– en werkgebied. Het team ontwerpt  en ontwikkelt voor de betreffende deel van de stad een nieuw licht beeld. Door middel van een proefopstelling/prototype wordt het ontwerp aan de bewoners en jury gepresenteerd.

Hoe het team de openbare ruimte in het stadscentrum gaat verlichten is geheel aan het team. Het is vooral van belang dat de gebruikers van het centrum tevreden zijn als het gaat om sfeer en beleving, leefbaarheid, (sociale) veiligheid.

Per stad gaat 1 team aan de slag. De communicatie met de stakeholders zal door de betrokken gemeenten worden begeleid/ondersteund/gefaciliteerd. De deelnemende bedrijven kunnen de studententeam ondersteunen. Ieder team krijgt een coach toegewezen.

De teams presenteren eind april begin mei het door hun bedachte concept in de stad en later aan de partnerbedrijven (feedbackmoment); de uitwerking van het concept naar een prototype /detailuitwerking volgt hierna; het uiteindelijke resultaat van het lichtconcept wordt dan begin juli aan de vakjury gepresenteerd!!

 

Deelnemer worden? Meldt je vandaag nog aan!

 

Beoordeling

De jury let met name op:

  • materiaalgebruik
  • toepasbaarheid
  • innovatieve karakter
  • duurzaamheid en energieoplossingen
  • hoe het lichtconcept past in het ‘smart city’ concept of bijdraagt aan leefbaarheid in de stad

Het is aan de vindingrijkheid van de teams de benodigde materialen bijeen te brengen; hierin kunnen partnerbedrijven een faciliterende rol spelen. Het prototype mag een conceptueel model te zijn,  belangrijk is dat beoogde effect c.q. beleving tot gepresenteerd wordt.

De uiteindelijke winnaar van de Light Challenge 2015 wordt op de finaledag op 2 juli 2015 bekend gemaakt.

 

 


> Programma

Regels / TYPA

Volg ons