De winnaar van Light Challenge 2011

 Winnaar editie 2011


Donderdag 27 oktober vond in het Gasunie gebouw in Groningen de ontknoping plaats van de innovatiewedstrijd voor openbare verlichting. Drie teams namen de Light Challenge 2011 uitdaging aan om een nieuw lichtconcept voor een woonstraat te ontwerpen.

Het team Light Sensation van Assen is door zowel de vakjury als de bewonersjury als beste beoordeeld en wint daarmee de Light Challenge 2011.

De gemeente Assen is van plan dit winnende ontwerp daadwerkelijk te gaan realiseren.

  • Team Light Sensation finale documentatie 
  • Team Light Sensation film 

Naast het oordeel van de vakjury, is het oordeel van de bewoners heel belangrijk. Alleen met hun goedkeuring is het nieuwe lichtconcept acceptabel. Bewoners zijn immers de eindgebruiker van de nieuwe straatverlichting. De vakjury bestond uit mensen uit het vakgebied maar ook uit de designwereld en een hoogleraar psychologie. De studenten stonden niet alleen voor een technische uitdaging, licht is immers vooral gevoel en beleving.

 

TAUW Young Potential Award
Naast een award van de organisatie Light Challenge 2011 en een prijzenpakket van Philips voor het winnende team was er ook een individuele prijs: de TAUW Young Potential Award. Burak Gul van het team Heerenveen ontving deze prijs.

 

Design Award bewoners 
De studenten gingen in februari van start met hun uitdaging. Voorwaarde was dat de bewoners van de straten het nieuwe licht mooier en beter vinden dan de huidige verlichting. De bewonersjury was zo enthousiast over het ontwerp van het Heerenveense team, dat zij de designprijs in ontvangst mochten nemen.

 

Organisatie Light Challenge 2011
De organisatie van de Light Challenge 2011 bedankt alle deelnemende gemeentes, provincies, sponsoren, partners, supporters, scholen, deelnemers/teams, vakjuryleden en de bewoners voor hun betrokkenheid en deelname tijdens de Light Challenge 2011.

 


Volg ons